marți, 17 aprilie 2007

Poveste...

"Esti o persoana amuzanta". O persoana amuzanta...nu poate fi suparata, sau daca e suparata nimeni nu intelege de ce, si cu atat mai mult, o persoana amuzanta nu poate fi trista. Si pentru ca cei din jur se uita confuz la ea, trece repede peste subiect si devine iar fericita (aparent fericita). Nu inseamna ca ea este o persoana care se straduieste sa para neafectata, ci pur si simplu, cateodata, se simte singura, neinteleasa, inutila, neiubita, speriata, si poate ea continua sa zambeasca, dar ochii o tradeaza, din fericire nu multa lume sta sa-i ghiceasca in ochi.
Uneori este dezamagita pentru ca persoanele care ar trebui s-o cunoasca, nu-si dau seama...sau nu le pasa. Atunci ea, undeva inauntrul ei, inchide toate frustrarile si neplacerile. Este iar amuzanta, galagioasa, extrem de vorbareata. La un moment dat, nu se mai poate abtine. Nu sparge, nu tipa, nu devine violenta. In acel moment de descarcare, ea simte o tristete inexplicabila si indescriptibila si plange. Plange atat de mult, incat vrea sa se opreasca,dar nu poate. Sufletul ei nu a terminat de dat afara toata tristetea.
Nu e singura. Are cine sa o tina in brate si cine sa o linisteasca. Atat de mult vrea sa fie alintata, mangaiata si sa i se spuna ca "totul va fi bine". Dar o persoana amuzanta nu poate fi trista, iar daca e trista inseamna ca are o problema. Cel de langa ea n-o intelege si se supara. Cu lacrimile siroind pe fata, isi cere scuze, ii pare rau ca a plans si il asigura ea pe el ca "totul o sa fie bine".
Si-ar fi dorit ca macar atunci, cand sufletul parca i se sparsese in mii de bucati, sa nu fie judecata. Stiati ca uneori cuvintele dor? Chiar si in gluma spuse, uneori fara mila, ajung sa doara. Ar fi vrut sa auda: "Sunt aici si nu plec pana nu te faci bine". Dar daca nu a fost crezuta, luata in serios, inteleasa, de ce s-ar obosi cineva s-o ajute?
Durerea pe care o simtea i-a trecut, s-a estompat, sau poate doar s-a refugiat o bucata de timp. Maine va fi la fel ca intotdeauna si exact asa cum o stiu toti: "o persoana amuzanta".

5 comentarii:

foggie spunea...

Pentru cine esti tu o persoana amuzanta? pt tine sau pt ceilalti ? cum esti tu pt tine, Ana ?..cateodata ceilalti nu inteleg pana nu le explici exact ce simti..nu inteleg pana nu le descrii, cuvant cu cuvant...silaba cu silaba ceea ce gandesti..nu inteleg sau nu vor sa inteleaga....
Cei din jur te percep asa cum vrei tu sa te perceapa....

carpe diem spunea...

o persoana nu e decat amuzanta, nici nu poate fi asa, tot timpul fericita si zambitoare, dar oamenii isi creaza o imagine despre tine si daca ei te-au vazut drept o persoana amuzanta, nu pot intelege schimbarile tale de stare.. oricum, imi place "povestea" :)

ana spunea...

Merci de commenturi. Cine a spus ca in post ar fi vb despre mine?:P
Oricum...lumea te percepe exact asa cum te vede si isi creaza in functie de ce vad, imaginea despre tine..
Tristetile si problemele tale nu trebuie sa-i afecteze pe ei. Ori le tii pentru tine, ori le discuti cu prietenii..si ar fi bine sa le discuti:)Si pana la urma toti avem ups and downs.
@ foggie - persoana din poveste, chiar este amuzanta pentru ca asa e ea si nu pentru ca asa vrea sa fie;)

zuz spunea...

nu pot sa cred ca lumea , ca sa inteleaga ceva, ar vrea sa te vada cu lacrimile siroind pe fata.cei care iti sunt prieteni ar trebui sa te inteleaga dintr-o privire.

mi-am permis sa scriu blogul tau la mine pe pag. merci.

ana spunea...

@ zuz - Asa e... ar trebui sa inteleaga, de cele mai multe ori o fac, insa sunt si momente in care o privire nu e de ajuns:) Merci pt link..sa-mi spui si mie blogul tau, ca sa pot sa-ti pun un link back;)