duminică, 6 mai 2007

Ghost, past & future

Cufundata in muzica mea "de duminica", mintea imi zboara la fantome. Nu la cele reale, ci la acele persoane care au disparut din viata noastra, dar care inevitabil si-au lasat amprenta in sufletul nostru: fosti iubiti/iubite, vechi obsesii, prieteni, amici... si uneori vin sa ne bantuie. Poate nu si-au incheiat socotelile, poate li s-a facut dor sau ni s-a facut dor...poate pur si simplu we can't let go.
Chiar daca te-ai schimbat, ai alte preocupari, alti prieteni, alte prioritati, se intampla ca in unele momente sa-ti aduci aminte de acea persoana. Vrei sa-i multumesti ca a facut parte la un moment dat din viata ta, sau ca te-a ajutat, sau ca inca n-ai uitat-o sau pur si simplu vrei sa strigi : "Hei, m-am schimbat, nu mai sunt la fel. I have a life now. Can we forget the past?"
Exista cazuri in care persoana respectiva te-a uitat, si pentru ea esti...nimic. O lasi indiferenta orice ai face, orice ai spune si de fiecare data cand incerci sa-i demonstrezi ca acum este/esti altfel devii iar penibil si nu faci decat sa-i confirmi ca totul a ramas la fel, iar ea (persoana), nici nu se mai oboseste sa te asculte...pentru ca n-o intereseaza.
Si daca n-apuci niciodata sa spui intr-adevar ce vrei sa spui acelei persoane, oare o sa te bantuie toata viata, sau ai sa "treci peste" cu timpul? Putem sa uitam trecutul sau anumite momente din trecut fara sa ne mai uitam niciodata inapoi?
Se spune ca pentru a alunga o fantoma, trebuie sa o confrunti si sa-i spui sa plece. Oare functioneaza? Eu inca nu am incercat. Dar cred ca e momentul s-o fac...

10 comentarii:

crash spunea...

Nu merge imediat. Trebuie sa-i spui de mai multe ori. Si uneori trebuie sa fi ajutata de o alta viitoare fantoma...

ana spunea...

Da, ai dreptate...

blur spunea...

i-auzi. te mai bantuie vreun iubit din trecut? ai vreo socoteala neincheiata? mai mai !!! cf cf cf !!! "Da, ai dreptate..."

ana spunea...

@ blur - poate am fantome ce ma bantuie, la fel cum ai tu "cel mai bun prieten din copilarie"..e..ce zici de asta? Cf. :)

notalent369 spunea...

evident ca ai fantome.toti avem.dar cred ca daca ii spui sa plece, daca incerci sa-o gonesti...nu reusesti decat, exact cum ai spus si tu, sa-i confirmi ca totul e la fel...intre voi doi.Crash are dreptate: nu vei scapa de fantoma asta, decat cu ajutorul uneia viitoare...that's the way the cookie crummbles!

ana spunea...

Si daca ai fantoma viitoare, dar aia veche inca te mai bantuie, atunci ce faci?
Oricum, la mine procesul de exorcizare a inceput:))

memmories spunea...

de fantomele trecutului nu poti scapa.. nu poti face decat tot ce iti sta in putinta sa spui tot ce tine de tine.. si in final poate.. doar trebuie sa fii sincera cu tine..

Peculiar spunea...

De ce ai vrea sa uiti de fantomele trecutului? Sunt acolo pentru un motiv, sa-ti aminteasca de ce a fost, iar ele contribuie intotdeauna la prezentul tau. Lasa-le sa-ti fie alaturi din cand in cand si multumeste-le ca datorita lor esti ceea ce esti. Nu le lasa nici sa-si puna amprenta prea mult asupra viitorului. Da-le de inteles ca au avut un rol important, insa timpul lor a trecut. E vremea sa-ti gasesti alte fantome. Daca o ignori, istoria se repeta... nu asa se spune? Asa si e.

notalent369 spunea...

peculiar...your are SO right!

Consuelllo(cris rosu pt tine);) spunea...

...ai dreptate...chiar functioneaza...:)