sâmbătă, 19 decembrie 2009

Despre femei si nu numai...

Femeile sunt nebune. Am ajuns la concluzia asta impreuna cu Stefi.
De ce sunt femeile neintelese?


Foarte simplu: pentru ca ele isi creeaza scenarii, analizeaza lucrurile, isi fac scheme in cap (pro si contra), apoi pun o intrebare unui barbat.


Barbatul nu stie toate filmele din capul bietei fiinte si nu stie ce sa raspunda.
Femeia nu-si da seama pe moment si se supara pentru ca el nu a raspuns la intrebare sau pentru ca nu a dat raspunsul corect.

Evident, ea isi facuse niste asteptari si isi imagina deja ce raspuns va primi sau si-ar dori sa primeasca.

Apoi, ele fac exact opusul a ceea ce simt, pentru ca vor reactii.

De cate ori n-ati spus "iesi afara", "nu te mai iubesc", "nu ma intelegi", "nu esti pentru mine"?

Si asta nu pentru ca intr-adevar simteati asta, ci pentru ca vroiati sa auziti: "nu, raman aici", "normal ca te iubesc", "te inteleg si nimeni nu te va intelege mai bine ca mine", "ba da si am sa-ti arat asta in fiecare zi".


Sa ridice mana cele care chiar au primt raspunsurile astea imediat.


Femeile sunt de pe alta planeta, asta e clar. Ele isi complica cu buna stiinta existenta, doar pentru ca nu se pot abtine.

Se folosesc de subtilitati, aluzii si ironii, pentru a semnala o problema, cand ar putea foarte bine sa spuna clar ce au pe suflet.


Intr-un fel mi se pare fascinant. Numai o femeie are capacitatea de a-si crea un scenariu negativ in 3 secunde si asta dupa ce a auzit 3 cuvinte dintr-o propozitie spusa de un barbat.


Numai o femeie poate sa stea fara sa dea niciun semn - doar ca sa demonstreze ceva - unui barbat pe care-l place la nebunie.


Si numai o femeie poate sa fie indragostita pana peste cap, toata lumea sa stie asta, mai putin cel in cauza, deoarece el este singurul cu care se comporta calculat si indiferent.


Iar apoi se intreaba: "dar oare de ce nu-si da seama ca eu il plac, si de ce nu ma cauta el"?


Barbatii sunt fiinte simple. Majoritatea. Ei raspund la intrebari si probleme clare. Iar daca nu raspund inseamna ca ori se gandesc, ori n-au inteles ce vreti de la ei.

N-au inteles pentru ca ei n-au in spate scenariile voastre, ci doar o interogatie, la care voi vreti un raspuns ACUM. Ei functioneaza dupa un sistem logic.

Spre exemplu:


- stau cu tine, te suport zilnic si noaptea zambesc - da, te iubesc


- nu te caut, nu mai stiu cum te cheama, dar am tinut minte cu ce erai imbracata cand ne-am vazut prima data - simpla exceptie, imi pare rau, nu sunt interesat

- daca sunt interesat, crede-ma ca am sa stiu cum sa-ti arat asta. Nu-ti arat, inseamna ca nu sunt, sau nu-mi dau seama exact -> oricum, cand am sa-mi dau seama, am sa-ti arat.


Va propun, ca timp de o saptamana, sa spuneti exact ce ganditi si sa va opriti sa mai spuneti lucrurile pe care nu le ganditi indeajuns de mult si le spuneti doar ca sa fie spuse.

Poate unele raspunsuri o sa vina mai repede, indoielile se vor spulbera si framantarile nocture isi vor lua zborul...nu stiu. Sunt tare curioasa sa-mi povestiti ce-a iesit :)

7 comentarii:

Anonim spunea...

CRICRI

Cat adevar in insemnarea ta!!!
De o saptamana am luat decizia singura singurica..de a spune exact ce si cum..si ca sa fac un mic sum up, e so far so good.Oricum, e way much better than i expected, or even imagined..so...ar fi excelent daca am face asta mai des, insa...

2dor spunea...

chair daca articolul este generalizat, tot nu are substanta. asta pentru ca ai pornit de la tine, femeie, ai vorbit despre femeie in legatura cu barbatii si ai ajuns la femeie. ai omis un lucru important in analiza si ulterior concluziile tale - nu te-ai transpus in gandirea celuilalt(in exemplul de fata- barbatul). deci, inainte sa debitezi niste idei despre ceva/cineva, trebuie sa te pui in locul lui si abia apoi sa tregi o concluzie care sa fie -1 suma chestiilor comune si -2 evidentierea exceptiilor. p.s. in pasajele care contin - "...numai o femeie...etc" sunt curios cum ai reusit sa ajungi la astfel de concluzii radicale. o persoana isteata(deci fericita= ca sa fie happy) isi va impune tot timpul sa fie cat mai putin rigida in conceptii/principii/idei/gandiri/gusturi, sa promita cat mai putin si sa se astepte la cat mai putin, astfel cand lucrurile se vor intampla, daca nu-s ok nu o vor afecta, daca sunt ok vor fi wow! hmmm... am senzatia ca deja am scris prea multe despre prea mult si ca am scris degeaba... poate... sper ... ca persoanele care vor citi acest comment nu doar sa inteleaga ce am scris ci si sa aplice in gandirea lor, in felul lor putinul care l-am scris eu aici... pentru a trai mai frumos. pa

Ruxandra O. spunea...

Adevarat ce spui.

Si-mi plac rau pozele.

Andreea spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=GuMZ73mT5zM

Anonim spunea...

ce face flicker-ul din om :)

si desi nu sunt femeie/fata, am impresia ca ai dreptate intr-o masura indecent de incomensurabila, in legatura cu modul de actionare al femeilor.

Ana spunea...

@ Anonim: :))
Multumesc pentru comentariu..foarte funny, mai ales partea cu "intr-o masura indecent de incomensurabila" :P
Te mai astept!

Anonim spunea...

ma regasesc perfect in postarea ta..sunt exact asa cum ai descris tu femeile.Gandesti incredibil,si ce e mai nasol e ca nu ma pot abtine.Imi place ,parca,intr-o oarecare masura sa-mi fac scenarii negative dupa doar 3 cuvinte de-ale unui barbat.Imi place drama,trebuie sa recunosc si probabil de aceea nici nu ma pot abtine de la intrebari stupide si de la a-mi construi in cap scenarii din ce in ce mai negative...frumoasa postare