sâmbătă, 29 decembrie 2012

Justifica-mi-as scrisul!

Poate daca as fi stiut sa cant si mi-as fi pus frazele in versuri, o lume intreaga ar fi fredonat melodiile mele triste, fara sa se mai intrebe de ce scriu una si nu alta.

Blogul este un spatiu de exagerat emotii si hiperbolizat sentimente. Imi vin in minte conversatii, momente, clipe, franturi si ma leg de ele, le despic si din mici, le fac mari. Le dau un alt sens.

Tipul care mi-a placut in vara poate sa fie pe blog o mare obsesie sau discutia purtata cu un necunoscut in gara poate deveni o aventura.

Se porneste de la fizic si concret si se ajunge intr-o zona pur emotiva, lipsita de logica cotidiana.

Aici pot sa fim mereu indragostita de acelasi om, pot sa traiesc intr-un moment frumos sau pot sa ma sinucid. In locul acesta cuvintele decid si sunt rebele - nu tin cont de reactia celor din jur, sunt menite sa ma vindece si sa ma faca sa creez.

Dau curs gandurilor brute, necizelate, cum de multe ori o fac si in realitate, pentru ca tind sa gandesc cu alte parti ale creierului, decat ratiunea.

Poate e o chestie de naivitate, imaturitate sau curaj, nu cred ca am sa ma mai schimb.

Imi place sa scriu liber, fara sa ma lovesc de judecata celor din jur, desi traim intr-o democratie in care nu este posibil sa functionam fara critica.

Dramele mele, imaginare sau nu, nu ma impiedica sa vad si lucrurile mici si pe cele frumoase, chiar daca de multe ori nu scriu despre ele. Dar va veni si acea vreme.

5 comentarii:

Anonim spunea...

cam arogant - "o lume intreaga", nu crezi?
Radu

Ana spunea...

este o exagerare acceptata in acel context.

Tibi spunea...

Stai linistita, si mie mi se spune des ca sunt prea pesimist, dar asta nu ma opreste sa scriu asa cum imi doresc si sa fiu si optimist cand simt. Oamenii vor fi mereu nemultumiti, nu ai cum sa ii multumesti pe toti. Scrie ce simti, cand simti. Cine intelege nu te va critica :)

Ana spunea...

@ Tibi: Asa e, draga Tibi. Multumesc :)

Amaunet C spunea...

Hei Ana :*
Și eu m-am apucat de scris de 2 zile și am tras cu ochiul și pe blogul tău , scrii superb . Criticile uneori pot fi constructive, alte ori nu . Tu trebuie să-ți urmezi inima și să scrii despre ce dorești tu , și să ții cont doar de criticile care crezi tu că te ajută în a scrie și mai frumos . Mereu este loc și de mai bine . Nu poți mulțumi pe toată lumea , trebuie să fii tu mulțumită de tine, draga mea ! :*
Te aștept și pe blogul meu să-mi dai o părere . Ești talentată, să nu te schimbi ! :*