duminică, 28 august 2016

De ce plang femeile


Din lipsa de putere. De umilinta, frica, singuratate. De exces de fericire si emotie. De regret, de trecut, prezent si viitor. De instabilitate si prea multa siguranta. De "ce zic altii" si "ce au zis altii". 

De hormoni care o iau razna si de vorbe spuse in prea multa graba. De decizii luate, de ce a simtit atunci si de ce va urma sa se intample. 

De animale ranite, bunici fara casa, oameni ai strazii, copii neiubiti, intuneric, ploaie in loc de soare, soare in loc de ploaie, filme de dragoste sau drame.

Femeile plang pentru parinti si iubiti si prieteni si copii, pentru cei pe care i-au pierdut si pentru nedreptate. Pot plange de la o anumita poza, un anumit parfum sau un simplu gand care le-a trecut prin minte. 

De oboseala, pentru ca nu le mai vine o pereche de blugi, pentru ca nu au cu ce sa se imbrace, pentru ca nu le place culoarea de pe unghii, cum au fost tunse, pentru ca nu au spus taximetristului ca le-a ocolit, pentru ca nu pot castiga un argument, pentru ca sunt isterice, impulsive, mult prea pasionale si atasate. 
Pentru ca nu pot schimba un bec sau nu stiu sa faca niste nenorocite de oua.

Pentru ca nu au bani, au visat urat, si-au imaginat ceva, s-au speriat, au ascultat o melodie sau au terminat de citit o carte. De la un citat, un zambet, o vorba aruncata aiurea spre ele. 

Plang pentru ca au fost prea slabe sau prea strong. Pentru ca nu pot schimba nimic, pentru ca n-ai inteles nimic, pentru ca nu sunt ascultate, indeajuns rasfatate sau iubite. Pentru ca sunt moody, dezechilibrate sau mult prea geloase. 

Pentru ca nu s-au despartit de cei dragi cu vorbe calde, pentru ca n-au sunat atunci cand si-au dorit, pentru ca au plans prea mult, pentru ca au spus prea putin.

Femeile plang pentru ca nu-si gasesc incarcatorul, s-a luat lumina, nu le merge netul, nu mai au tigari, n-au mai gasit bluza aia blana la reduceri; pentru ca le e foame.Femeile plang pentru ca sunt batute, pacalite, hartuite, abuzate, injurate, blamate, nerecompensate, umilite, batjocorite, ignorate, nerespectate, violate, uitate.

Pentru ca au mancat prea mult, sunt prea grase, prea slabe, prea urate, prea frumoase, nu au ambitie, vor prea multe, sunt nehotarate, au dat prea mult, au suferit prea mult, au iubit prea mult, au iertat, au judecat, au scuipat, au ranit.

Femeile plang din iubire si teama de a nu ramane singure. Femeile plang pentru ca vor si nu pot face un copil. Pentru ca au facut un copil si viata e completa. 

Necrontrolat, sa se elibereze, din prea multa vulnerabilitate. Pentru ca sunt sensibile. Pentru ca sunt blocate, mult prea stresate, extaziate, emotionate. De dor si de durere, de inima si suflet. 

Pentru ca nu le e teama de lacrimi. Pentru ca e singura modalitate de exprimare. Pentru ca lacrimile spun multe. Femeile plang atunci cand nu mai exista cuvinte si explicatii.

Femeile plang din tot si din nimic; 
si vor continua sa planga. 

4 comentarii:

Raluca spunea...

Foarte bine punctat!

Stefan spunea...

sigur, uneori plang doar de proaste... nu e nevoie sa fii misgoin ca sa vezi asta

Pest Control Bucuresti spunea...

Este nevoie de curaj ca sa-ti poti arata emotiile printr-un plans. Foarte frumos spus!

Laura spunea...

De dragul de a plange...